powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ένα βήμα πριν τη λειτουργία ο οίκος ευγηρίας


Image
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ένα βήμα πριν την έναρξη λειτουργίας του Οίκου Ευγηρίας βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο κι ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η λειτουργία του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας θα γίνει τον Μάιο. Σε πρώτη φάση και σε συνεργασία με το Γηροκομείο Ζωσιμαδών θα λειτουργήσει μία πτέρυγα με 25 κλίνες. Παράλληλα από το Δήμο Ιωαννιτών έχει κατατεθεί πρόταση για την τοποθέτηση φωτοβολταικών, ώστε το κτίριο να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και τόνισε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της συνεχούς περικοπής κονδυλίων είναι οξύτατα.
Με αφορμή δε την προκήρυξη διαφόρων μέτρων του ΕΣΠΑ για επιμόρφωση και κατάρτιση ο Δήμαρχος πρότεινε οι πιστώσεις αυτές να μειωθούν στο ελάχιστο και να διατεθούν για τη δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας. «Εμείς θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία. Θεωρούμε ότι σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκορπίζουμε χρήματα σε δράσεις αμφιβόλου απόδοσης», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ο κ. Φίλιος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια κάνοντας ειδική μνεία σε δύο σημαντικές εκθέσεις που θα οργανωθούν. Η πρώτη θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο και περιλαμβάνει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων που ελήφθησαν στην πρώτη χρονιά ελεύθερης ζωής και η δεύτερη θα φιλοξενηθεί στην πινακοθήκη με θέμα «Ρωμιοί αρχιτέκτονες της Πόλης». Το επίσημο δείπνο φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς η εποχή δεν ενδείκνυται για εκδηλώσεις υψηλού κόστους.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ετέθη από τη μείζονα αντιπολίτευση το θέμα της κοινωνικής πολιτικής στο οποίο απάντησε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.
Ο κ. Τσουμάνης έκανε γνωστό ότι από τον Οργανισμό έχουν εκδοθεί 203 κάρτες για την προμήθεια από το Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ εκκρεμεί η εξέταση άλλων 180. Στην πόλη των Ιωαννίνων εντοπίστηκαν 12 άστεγοι οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της πόλης ενώ ενημέρωσε το σώμα ότι υπάρχει η προφορική συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας για την δημιουργία ξενώνα αστέγων στις εγκαταστάσεις της πρώην παιδόπολης «Αγία Ελένη».
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο προυπολογισμός της ΔΗΑΝΕΤΑΙ για το 2012, ενώ ύστερα από εισήγηση του Προέδρου της επιχείρησης Γιώργου Παπαδιώτη αποφασίστηκε η έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΗΑΝΕΤΑΙ για την ανακαίνιση του κτιρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο ΚΕΚΩΠ.
«Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη για ανακαίνιση στους χώρους του ξενώνα. Η Διοίκηση προτίθεται να εντάξει το έργο αυτό για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Jessica» τόνισε ο κ. Παπαδιώτης.
Τέλος στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί μεταξύ του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε συζητηθεί αναλυτικά το θέμα και εξετάστηκαν τρόποι για την πρόσληψη κτηνιάτρου. «Εάν το πρόβλημα αυτό δεν ξεπεραστεί το καταφύγιο είναι αδύνατο να λειτουργήσει. Ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα υπογραφής σύμβασης με κάποιον κτηνίατρο. Εάν η προσπάθεια αυτή δεν προχωρήσει θα γίνει διαγωνισμός. Μόλις το θέμα αυτό κλείσει το καταφύγιο θα λειτουργήσει», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: