Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Βελτιώνεται η κατάσταση στα Γιάννενα


Image
Επιλύονται τα προβλήματα
Περισσότερα από είκοσι μηχανήματα του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και ιδιωτικά που μισθώθηκαν εξακολουθούν να επιχειρούν στην πόλη και τις Δημοτικές Ενότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη σφοδρή χιονόπτωση. Ο μηχανισμός του Δήμου από χθες το μεσημέρι βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε συνεχής και αδιάκοπη παρέμβαση. Ο συντονισμός γίνεται από το εργοτάξιο του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο για θέματα πολιτικής προστασίας αντιδήμαρχο Δημήτρη Θεμελή και σε συνεχή συνεργασία με τους αντιδημάρχους Θωμά Μπέγκα, Βασίλη Μασσαλά, Δημήτρη Νάστο και Γιώργο Βίνη. Στο εργοτάξιο ήταν από χθες το απόγευμα μέχρι μετά τα μεσάνυχτα και από το πρωί σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Η κατάσταση ώρα με την ώρα βελτιώνεται σε όλη την έκταση του Δήμου.
Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος η πρώτη προτεραιότητα που είχε τεθεί ήταν να μείνουν ανοιχτοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι στην πόλη, στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων αλλά και στα 47 Τοπικά Διαμερίσματα, όπως τελικά και έγινε.
Από το πρωί μηχανήματα εργάζονται στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και ήδη η κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος έχει ομαλοποιηθεί.
Από την κακοκαιρία υπήρξαν πτώσεις δέντρων με αποτέλεσμα δύο αυτοκίνητα να πάθουν ζημιές. Σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στην Μακρυγιάννη, κοντά στο Χατζηκώστα. Το πρόβλημα έχει ήδη επιλυθεί.
Προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης δεν έχουν καταγραφεί.
Σήμερα έμειναν κλειστά όλα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και οι δομές του Πνευματικού Κέντρου, όπως ΚΔΑΠ, ωδείο κι άλλα.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε συνεχόμενα για περισσότερες από είκοσι ώρες, όπως και πολλούς συμπολίτες που καθάρισαν πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματά τους συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία της πόλης.
«Γίνεται κατανοητό, ότι μετά από μία τόσο έντονη χιονόπτωση, δεν είναι δυνατό να λυθούν όλα τα προβλήματα μέσα σε λίγες ώρες. Όμως κανένας δεν κάθεται στο σπίτι του. Και το πολιτικό προσωπικό του Δήμου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εργαζόμενοι είναι επί ποδός με ένα και μοναδικό στόχο. Να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί», υπογράμμισε στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχαν ανακοινωθεί από χθες, απευθύνθηκαν 2.500 συμπολίτες. Όλα τα τηλεφωνήματα απαντήθηκαν.
Η κατάσταση στις Δημοτικές Ενότητες βελτιώνεται συνεχώς, με τα μηχανήματα να δουλεύουν πλέον και για τον αποχιονισμό στην Κρυόβρυση.
Στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας εργάζονται τέσσερα μηχανήματα και όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, τα περισσότερα προβλήματα έχουν ήδη αντιμετωπιστεί. «Έγινε μεγάλη προσπάθεια από χθες το απόγευμα. Εξακολουθούν να δουλεύουν τέσσερα αποχιονιστικά σε όλα τα χωριά. Οι δρόμοι έχουν ανοίξει ήδη και προς τις κτηνοτροφικές μονάδες» ανέφερε ο κ. Βίνης.
Στο Μπιζάνι και την Ανατολή, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος έχουν καθαριστεί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και το 70% περίπου του εσωτερικού δικτύου. «Ήδη επιλύσαμε και τα προβλήματα με την πρόσβαση στις πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες και μέχρι το βράδυ θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο του αποχιονισμού» τόνισε ο κ. Νάστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου