Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στην αστυνομία ρίχνει ευθύνες ο Χριστοβασίλης


Στην αστυνομία ρίχνει ευθύνες ο Χριστοβασίλης
Image
Τραγικοί χειρισμοί από την αστυνομία
Εξηγήσεις από τους επικεφαλής της αστυνομίας ζητούσε μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Χριστοβασίλης που ρωτούσε να πληροφορηθεί τίνος απόφαση ήταν να μπουν στο γήπεδο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ο πρώτος τη τάξει επικεφαλής, αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου, ήταν αυτός που αποφάσισε τελικά την είσοδο των φίλων του Παναθηναϊκού, θεωρώντας ότι έτσι προστατεύτηκε η πόλη από ζημιές. Με την απόφαση όμως αυτή διαφώνησαν οι υπόλοιποι υψηλόβαθμοί που ήταν παρόντες στις συσκέψεις των μέτρων ασφαλείας όλες αυτές τις μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και εσωτερικοί τριγμοί στην αστυνομία και οι ευθύνες να γίνονται μπαλάκι. Η επίσημη άποψη της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ότι όσα εισιτήρια πουλήθηκαν πέρασαν κανονικά στο γήπεδο στις θύρες που άνοιξαν, ενώ στη θύρα 7 οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπήκαν χωρίς εισιτήρια. Υπάρχουν υπόνοιες και για πλαστά εισιτήρια που επιδείχτηκαν στους αστυνομικούς όσο γυρόφερναν γύρω από το γήπεδο, αλλά και μακριά από την πόλη (ΙΚΕΑ) που τους είχε κρατήσει αρχικά η αστυνομία.
Η άποψη της αστυνομίας για τα όσα έγιναν στη θύρα 1 είναι ότι προσπάθησε να απωθήσει τους φίλους του Παναθηναϊκού από εκεί και όχι να τους φέρει εκεί. Τελικώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έσπασαν τη σιδερένια πόρτα απ' έξω, εισήλθαν από εκεί περίπου 50-100 άτομα για να αρχίσει καρεκλοπόλεμος και τελικά να απωθηθούν για να εμφανιστούν στο τέλος του α' ημιχρόνου, με απόφαση της αστυνομίας, στη θύρα 7 που τελικά άνοιξε.  
"Ντου με μαχαίρια και γκλοπ"
Τη στιγμή εκείνη υπήρξε κι ένα περιστατικό που καταγγέλλουν οι Blue Vayeros. Τα γραφεία τους ήταν ακόμα ανοιχτά και πλησίασαν τρία άτομα με στιλέτα και πτυσσόμενα γκλοπ, χωρίς ευτυχώς να γίνει κάτι χειρότερα.
14 τραυματίες από τα επεισόδια
Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 ατόμων!!! Οι 8 πήραν τις πρώτες βοήθειες στα ιατρεία του γηπέδου και οι 6 μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Σχετικά με το αν είχαν ή όχι εισιτήρια οι φίλοι του Παναθηναϊκού, σε προσωπική μας συνομιλία με τον κ. Ζαβραδινό μας είπε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν διαχειρίστηκε εισιτήρια, δεν ζήτησε εισιτήρια, δεν ξέρει σε ποιες θύρες είχαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού εισιτήρια και δεν επιβεβαίωσε τη φήμη ότι εμφανίστηκαν στα χέρια φίλων του Παναθηναϊκού εισιτήρια για την 7. Από την πλευρά της η ΠΑΕ κατηγορηματικά διαβεβαιώνει ότι για τη θύρα 7 δεν εκδόθηκαν εισιτήρια.
Ανακοίνωση για Σπάθα και πάγο ο ΠΑΟ
Κατά τα λοιπά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τον Σπάθα για την έναρξη του αγώνα παρά τον πάγο:
«Αυτή τη στιγμή στα Ιωάννινα διεξάγεται ένας επικίνδυνος ‘ποδοσφαιρικός αγώνας' κόντρα σε κάθε λογική αλλά και κάθε κανονιστική διάταξη.
Η ομάδα μας μετέβη νωρίτερα σε ένα γήπεδο του οποίου τον αγωνιστικό χώρο κανείς (!) δεν είχε φροντίσει να αποκαταστήσει και ο οποίος λόγω των καιρικών συνθηκών είχε καταστεί εμφανώς ακατάλληλος για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα και άκρως επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Αυτή άλλωστε ήταν και η αρχική εκτίμηση του διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Σπάθα, ο οποίος ωστόσο, κατά περίεργο τρόπο, μετά την πάροδο περίπου 40 λεπτών και αφού πραγματοποιήθηκαν κάποιες υποτυπώδεις εργασίες οι οποίες ούτε κατ' ελάχιστον δεν αποκατέστησαν το πρόβλημα, άλλαξε γνώμη!
Αυτή τη στιγμή και ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, στα Ιωάννινα παίζεται μια φαρσοκωμωδία - δυσφήμιση του αθλήματος με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να διατρέχουν άμεσο και προφανή κίνδυνο ανά πάσα στιγμή. Το λόγο γνωρίζει μόνο ο ‘άρχων του αγώνα', αποκλειστικός υπεύθυνος για ό, τι συμβαίνει και θα συμβεί, αλλά και εμφανώς ανεύθυνος και ασυγχώρητα, όπως αποδεικνύεται, επικίνδυνος."

ΠΗΓΗ: http://www.super-fm.gr/content/view/9910/50/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου