Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ενδιαφέρον του Δήμου Δωδώνης για την επανεκκίνηση των έργων στην Ιόνια Οδό

Με το δήμαρχο Δωδώνης Κώστα Κατσανάκη συναντήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησε μαζί του τα θέματα που απασχολούν το Δήμο. Συγκεκριμένα, συζήτησε έργα όπως το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Κανέτα, την πεζογέφυρα στο Κουκλέσι, το λαογραφικό μουσείο Σκλίβανης και τις μελέτες για την αποκατάσταση του νερόμυλου στο Αλεποχώρι.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Καλογιάννη ότι δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί οι λογαριασμοί των έργων αυτών, που έχουν υποβληθεί στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ) εδώ και δύο χρόνια, οπότε είτε παραμένουν ημιτελή, είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Για το θέμα αυτό, ο κ. Καλογιάννης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για το αρχαίο θέατρο Δωδώνης και τις εργασίες αποκατάστασής του, καθώς και για προβλήματα του δικτύου ύδρευσης του παλιού δήμου Δωδώνης και για τις άδειες χρήσης νερού από τις δεκάδες πηγές και γεωτρήσεις που υπάρχουν σε ολόκληρο το Δήμο.
Τέλος, ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε επίσης το δήμαρχο για τις προοπτικές επανεκκίνησης της Ιονίας Οδού.
«Αυτή παραπέμπεται υπό προϋποθέσεις στο καλοκαίρι του 2012. Ήδη χάθηκαν δύο χρόνια, με κίνδυνο να σταματήσουν οριστικά τα έργα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι εάν ολοκληρωθεί η Ιονία οδός και ο οδικός άξονας Τύρια-Σιστρούνι, ανοίγονται νέες προοπτικές για ολόκληρο το δήμο Δωδώνης.

ΠΗΓΗ: www.agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου