Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Αναβολή των εκλογών ανάδειξης μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου


Image
Αναβολή των εκλογών
Σε αναβολή των εκλογών ανάδειξης μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε η οργανωτική επιτροπή, λόγω μη παραλαβής των εκλογικών καταλόγων, κίνηση που ερμηνεύεται και ως μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβολή των εκλογών δεν συνοδεύεται από την ανακοίνωση άλλης ημερομηνίας, κάτι που θα γίνει θα γίνει μετά την παραλαβή των επικυρωμένων από το Πρυτανικό Συμβούλιο εκλογικών καταλόγων των μελών ΔΕΠ.  
"Η Οργανωτική Επιτροπή ανάδειξης μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίαση αριθμ. 3/4-01-2012 διαπίστωσε ότι δεν έχουν παραληφθεί οι εγκεκριμένοι, από το Πρυτανικό Συμβούλιο, εκλογικοί κατάλογοι των μελών ΔΕΠ. Σύμφωνα με την Υ.Α. Αριθμ. Φ. 122.1 / 311 / 12567 3α / Β2, άρθρο 1, παρ. 4 και άρθρο 9 παρ. β. (4 Νοεμβρίου 2011) οι εκλογικοί κατάλογοι οριστικοποιούνται είκοσι ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Κατόπιν τούτου η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή των εκλογών ανάδειξης των Καθηγητών-εσωτερικών μελών του Συμβουλίου της 23ης Ιανουαρίου 2012. Η νέα ημερομηνία εκλογών θα οριστεί 20 ημέρες μετά την παραλαβή των επικυρωμένων από το Πρυτανικό Συμβούλιο εκλογικών καταλόγων των μελών ΔΕΠ".
Το Πρυτανικό Συμβούλιο από την πλευρά του αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και να ζητήσει την αναβολή των εκλογών από τη στιγμή που δεν έχει λάβει απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν στα αρμόδια όργανα για την έγκριση των εκλογικών καταλόγων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, καθώς και με τη συμμετοχή στους εκλογικούς καταλόγους των 33 μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου για τους οποίους έχει ορισθεί ο διορισμός τους με έναρξη ισχύος την 2-1-2012 και των οποίων η ορκωμοσία δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 3-1-2012. 
"Προς τον Καθ. κ. Ιωάννη Γεροθανάση
Πρόεδρο
της Οργανωτικής Επιτροπής
ανάδειξης μελών του πρώτου Συμβουλίου
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Θέμα: «Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την έγκριση εκλογικών καταλόγων εκλογής εσωτερικών μελών Συμβουλίου»


Σε συνέχεια του εγγράφου μας αριθμ. 7728/27-12-2011 προς το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο σας κοινοποιήθηκε, σας γνωρίζουμε ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρία του αριθμ. 1224/4-1-2012 διαπίστωσε ότι δεν έχει λάβει απαντήσεις:


α) στα ερωτήματα που αφορούν στα αρμόδια όργανα για την έγκριση των εκλογικών καταλόγων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αριθμ. Φ. 122.1/311/125673α/Β2/4.11.11 (ΦΕΚ 2503/4.11.11, τ. Β').


β) Σχετικά με τη συμμετοχή στους εκλογικούς καταλόγους των τριάντα τριών (33) μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου για τους οποίους έχει ορισθεί ο διορισμός τους με έναρξη ισχύος την 2-1-2012 και των οποίων η ορκωμοσία δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 3-1-2012.


Επιπλέον, λόγω της επικείμενης συνάντησης του Συντονιστικού Οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθ. κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, αρμόδιο για θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9-1-2012, όπου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του χρονοδιαγράμματος των μεταβατικών διατάξεων του Νόμου, αλλά και για τη διασφάλιση της Νομιμότητας, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και να ζητήσει την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Με τιμή


Ο Πρύτανης


Τριαντάφυλλος Α.Δ. Αλμπάνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου