Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Δημοπρατούνται δύο ακόμη έργα του ΕΣΠΑ


Image
Στη φάση υλοποίησης 2 έργα
Στην φάση της υλοποίησης περνούν δύο ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών, που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος- Ηπείρου. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό της θεατρικής σκηνής του Πνευματικού Κέντρου, με προϋπολογισμό 1.830.000 ευρώ και τη δημιουργία διαδραστικής αίθουσας ιστορίας της τέχνης της Γιαννιώτικης Αργυροχοίας με προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ. Οι διαγωνισμοί και για τα δύο έργα θα γίνουν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.  
Στον εκσυγχρονισμό της σκηνής του Πνευματικού Κέντρου περιλαμβάνονται όλοι οι μηχανισμοί που θα την καταστήσουν πλήρως θεατρική, όπως επίσης ο εξοπλισμός εικόνας και ήχου, ο φωτισμός, ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και οι παρεμβάσεις πυρασφάλειας.
Η μελέτη του δεύτερου έργου έχει εκπονηθεί από το ΚΕΠΑΒΙ το οποίο προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο προκειμένου να καλυφθεί η διαχειριστική επάρκεια. Ο Δήμος υπέβαλλε το φάκελο και προχωρά τώρα στη δημοπράτηση του έργου.
Η παρέμβαση περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδραστικού χώρου ιστορίας της τέχνης της Γιαννιώτικης αργυροχοίας. Η αίθουσα θα δημιουργηθεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου και θα έχει συνολικό εμβαδόν 634 τετραγωνικά μέτρα.
Σκοπός της λειτουργίας του χώρου αυτού είναι η εισαγωγή- ενημέρωση και επίδειξη των πρώτων εργασιών επεξεργασίας του ασημιού, με έμφαση στη δημιουργία του κοσμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου