Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων


Συνάντηση Δημάρχου με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
ImageΟι βάσεις για μία σταθερή και μόνιμη συνεργασία τέθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου. Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αποτυπώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να συμβάλλουν για την προώθηση σημαντικών θεμάτων της περιοχής και την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Μεταξύ των άλλων συμφωνήθηκε η συγκρότηση μόνιμη επιτροπής για τα τουριστικά θέματα, η οποία θα λειτουργεί σε επιτελικό επίπεδο και παράλληλα με τις υπόλοιπες επιτροπές τουρισμού της Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου εξέφρασε την επιθυμία εκπροσώπησής της στην Επιτροπή που συγκροτεί ο Δήμος για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, όπως επίσης και σε άλλες επιτροπές που λειτουργούν.
Παράλληλα εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για την απόφαση μείωσης των δημοτικών τελών σε πολλές κατηγορίες και ζήτησε να εξεταστεί κάθε δυνατότητα για περαιτέρω μείωση ώστε να υπάρξει έστω και μία μικρή ανακούφιση στις επιχειρήσεις, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.
Επίσης αποφασίστηκε να εξεταστεί η δυνατότητα για την υποβολή κοινών προτάσεων στα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαική Ένωση διασυνοριακά προγράμματα, όπως είναι το Interreg Ελλάδας Αλβανίας και Ελλάδας Ιταλίας.
Στην σημερινή συνάντηση έγινε καταρχήν συζήτηση για δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα. Πρόκειται για τη δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού κέντρου στα Ιωάννινα και τη δυνατότητα αξιοποίησης του όρους Λάκμος (Περιστέρι) στην κατεύθυνση δημιουργίας υποδομών χειμερινού αθλητισμού και τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου