Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε κανονικά επίπεδα οι διοξίνες σε γάλα και αυγά μετά την φωτιά στη χωματερή της Δουρούτης

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε όλα τα δείγματα γάλακτος και αυγών από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» βρέθηκαν σε κανονικά επίπεδα, εντός των θεσμοθετημένων ορίων από τους κανονισμούς της Κοινότητας μετά την φωτιά στη χωματερή της Δουρούτης, στα Ιωάννινα, προκειμένου να διαπιστωθεί ύπαρξη διοξινών.

Τα δείγματα, γάλα πρόβειο και αγελαδινό και τα αυγά, είχαν ληφθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, από σημεία που βρίσκονται κοντά στην εστία της φωτιάς με τον χρόνο δειγματοληψίας και τον χώρο να έχει επιλεχθεί από τους επιστήμονες του «Δημόκριτου» αναφέρει στο δελτίο τύπου ο Δήμος.
Πριν είχαν προηγηθεί αναλύσεις σε δείγματα χώματος και αέρα, σε προγενέστερο χρόνο, τα οποία επίσης έδειξαν ότι οι διοξίνες βρίσκονταν σε κανονικά επίπεδα.
Ύστερα και από αυτό τον κύκλο αναλύσεων, γίνεται σαφές ότι η φωτιά στη χωματερή, πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησε το διάστημα εκείνο, δεν προκάλεσε βλάβες στο περιβάλλον και ειδικά στην αγροτική παραγωγή , καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου