powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Δυναμική παρέμβαση, στη διημερίδα του Φορέα Διαχείρισης στενών και εκβολών Καλαμά, που έγινε στην Ηγουμενίτσα

http://v2.cache2.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/8995595.jpg?redirect_counter=2



Στις 23 και 24 Ιουνίου 2011, με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, διημερίδα αφιερωμένη στον ποταμό Καλαμά , στην οποία συμμετείχαν, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης , ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας , εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ, εκπρόσωποι της Τ.Α., η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και πολλοί φορείς και ειδικοί επιστήμονες.

Δυναμική ήταν η παρέμβαση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας Ηπειρωτικής αποδημικής οργάνωσης, που εκπροσωπεί πέραν των 400 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Ηπειρωτικών αδελφοτήτων και συλλόγων , μέσω του προέδρου της, Γιώργου Οικονόμου , ο οποίος τόνισε ότι:

''Εθελοτυφλούμε αν υποστηρίζουμε ότι το πρόβλημα του Καλαμά , που χρονολογείται από το 1988 δημιουργήθηκε από αμάθεια ή ημιμάθεια'' και επεσήμανε ότι ''το πρόβλημα του Καλαμά δημιουργήθηκε από ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόσθηκε επί 10ετίες ολόκληρες , με κύριο ρυθμιστικό παράγοντα τις αγορές και με μόνιμη και σταθερή επιδίωξη την χωρίς όρους και κανόνες αύξηση των κερδών''.

Υπεραμύνθηκε ''της εφαρμογής ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης , αυτού της αξιοβίωτης ανάπτυξης , που θα σέβεται τον άνθρωπο, το φυσικό και πολιτισμικό του περιβάλλον , για την εφαρμογή του οποίου απαιτούνται συγκρούσεις και ρήξεις με τα κατεστημένα'' .

Υπεραμύνθηκε επίσης ''της εφαρμογής ενός ελάχιστου παρεμβάσεων που έχει προτείνει το σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ως προς τον καθαρισμό της τάφρου Λαψίστας'',  αρκεί όπως τόνισε, ''να προσδιοριστεί ο φορέας , τα τακτά χρονικά διαστήματα καθαρισμού , η εξασφάλιση των πιστώσεων και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων''.

Αναφέρθηκε επίσης και ''ως προς την υπηρεσία φύλαξης , της οποίας πρέπει να προσδιορισθεί ο φορέας και οι πηγές χρηματοδότησης , καθώς και στον έλεγχο των βιομηχανιών , για το πόσες από αυτές έχουν συνδεθεί με το βιολογικό καθαρισμό , πόσες πραγματοποιούν ορθά τον βιολογικό καθαρισμό και ως προς το τι θα πρέπει να προβλεφθεί για εκείνες που δεν συμμορφώνονται''.

Τέλος αναφέρθηκε και ''στην επέκταση του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού της πόλεως των Ιωαννίνων καθώς και στα μέτρα στήριξης της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, και των βιοτεχνιών του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν και να μετεγκατασταθούν , για να μη συνεχίσουν να ρυπαίνουν τον Καλαμά''.

Και κατέληξε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής :
''Αν  θέλουμε πράγματι να γίνει ο Καλαμάς ξανά το ποτάμι με τα γάργαρα και δροσερά νερά που ξέραμε , αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τις σπάνιες εναλλασσόμενες ομορφιές με τα εντυπωσιακά όμορφα τοπία, αν θέλουμε τα συλλογικά αγαθά της ζωής , του περιβάλλοντος και του πολιτισμού , να τεθούν πάνω από την εμπορευματοποίηση , τότε θα πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας , ότι οι αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν από μόνες τους , αλλά θα πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις , έτσι ώστε η απορρύπανση και η προστασία του Καλαμά να εξελιχθεί σε πράξη'' και δήλωσε ότι, ''προς αυτή την κατεύθυνση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το Ηπειρωτικό αποδημικό κίνημα, θα τεθούν συμπαραστάτες προς όλους τους φορείς''.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πολυφωνικό αντάμωμα σχημάτων και φωνών στο Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου» στο λόφο Φιλοπάππου, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011, ώρα: 21:00

Συμμετέχει η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. 1ο Αντάμωμα Πολυφωνικών Σχημάτων και Φωνών, αφιερωμένο στο Θανάση Γεωργίου, επιμέλεια του Ηπειρώτη Μουσικού Βαγγέλη Κώτσου,Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου» Λόφος Φιλοπάππου,  4 Ιουλίου 2011, ώρα: 21:00.
Διοργάνωση: Θέατρο «Δόρα Στράτου» και Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου).
Θα εκτελεστούν τραγούδια σε πεντάτονες ανημίτονες κλίμακες (η πιο αρχέγονη γραμμή αρμονίας) από 13 σχήματα της Βαλκανικής Χερσονήσου.


Συμμετέχουν:
1. Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου), κ. Β. Κώτσου, Ιδρυτής και Υπεύθυνος
2. Πολυφωνικό Σχήμα Πεντάτονο, κ. Β. Κώτσου, Ιδρυτής και Υπεύθυνος
3. Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού (Ε.ΤΕ.ΠΟ.), κ. Χρήστος Θεολόγος, Πρόεδρος
4. Κέντρο Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (Κ.Ε.Π.Ε.Μ.) Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρρά, κ. Μιχαήλ Μαντζούρης, Πρόεδρος
5. Πολυφωνικό Δρυμάδων Χειμάρας, κα. Φωτεινή Νέτσου, Υπεύθυνη
6. Πολυφωνικό, «Μορφές Εκφρασης», κ. Θωμάς Κινδύνης, Πρόεδρος
7. Χορωδία Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Σ.Ε.), κ. Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος
8. Πολυφωνικό Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Μανώλης Μαγκλάρας, Πρόεδρος
9. Πολυφωνικό Συλλόγου Αθλητικού Χορού Καλαμάτας «Ξενία», κ. Γιώργος Σεμπαζιώτης, Πρόεδρος
10. Πολυφωνικό Χαλκιδόνιου Ωδείου, κ. Θανάσης Ζήλης, Ιδρυτής και Διευθυντής
11. Bulgarian Votses Rodina, Bulgaria, κ. Aleksandar Kostadinov, Maestro
12. Πολυφωνικό "Romanasul" της Ρουμανικής Κοινότητας «Ο Αγιος Στέφανος ο Μέγας», κα. Nina Ghita, Πρόεδρος
13. Πολυφωνικό Αλβανίας, «Bllazerim» (τ' αδέλφια), Λευτέρης Γκιόκας, Υπεύθυνος.


«Δόρα Στράτου»
Σχολείου 8, Πλάκα, 10558 Αθήνα
Τηλ. 210 324 4395, 210 324 6188, 210 921 2866, φαξ 210 324 6921
mail@grdance.org
www.grdance.org

Η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, επαίνεσε την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, για την προσφορά της, στις Ελληνικές αξίες του Ευεργετισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού



Με το ΑΡΙΣΤΕΙΟ ''Ευεργετών Άθλα'' επαινέθηκε-βραβεύθηκε, η
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία Ηπειρωτική αποδημική οργάνωση, στο ολοήμερο Συμπόσιο που διοργάνωσε η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών με την συνεργασία της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων, στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011.

Η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών απένειμε στην Π.Σ.Ε. το ΑΡΙΣΤΕΙΟ ''ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΑΘΛΑ'', ''ΕΠΑΙΝΕΣΑΙ ότι τας Ελληνικάς αξίας αόκνως θεραπεύεινι, ανειπείν δε τα της Ευεργεσίας Άθλα, εν τη επί τη του Ευεργετισμού - Ολυμπισμού - Εθελοντισμού''.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση αυτή, από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Β' Αντιπρόεδρο Δημήτρη Σιούλα, τον Έφορο Οικονομικών Γιάννη Νάκη και τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου, κατά τον επίσημο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην σημασία της Εθνικής ευεργεσίας, ως παράγοντας ανάπτυξης της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ευεργεσία των Ηπειρωτών, στο χθες και στο σήμερα και στο ρόλο που καταλυτικά διαδραμάτισε ο Ευεργετισμός των Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών στην αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και την σημασία που είχε η οικονομική ενίσχυση των Κωνσταντίνου και Ευαγγελή Ζάππα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και με την ανέγερση του Ζαππείου Μεγάρου και του Γεωργίου Αβέρωφ με την αποπεράτωση του Παναθηναϊκού Σταδίου, που ήταν κομψοτέχνημα για την εποχή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και των ενδιάμεσα Ολυμπίων, αλλά και των χορηγιών του, για την στήριξη όλης της προσπάθειας  του Ελληνικού λαού για εθνική ανάταση εξ αιτίας του Ολυμπισμού και του Εθελοντισμού.
Κατά την παραλαβή του Αριστείου-Επαίνου που έγινε από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, στην αντιφώνηση του, αναφέρθηκε στο ρόλο της ΠΣΕ από της ίδρυσης της εδώ και 75 χρόνια μέχρι σήμερα, στην παρέμβαση της Συνομοσπονδίας σε ζητήματα Πολιτισμού και διατήρησης της Ηπειρώτικης παράδοσης, αλλά και σε ζητήματα διεκδίκησης, που αφορούν στην ανάπτυξη και πρόοδο της πατρώας γης και τους κατοίκους της που αγωνίζονται για βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, πρόοδο και προκοπή, αλλά και τους απόδημους Ηπειρώτες που αγωνίζονται, προοδεύουν και καταξιώνονται σε ''ξένους τόπους'' έχοντας στην μνήμη τους και την καρδία τους την Ήπειρο.
Στις Εργασίες του Συμποσίου, αναπτύχθηκαν εμπεριστατωμένα και με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες, ζητήματα που αφορούν τόσο τον Ολυμπισμό, τον Ευεργετισμό, τον Εθελοντισμό και την Φιλανθρωπία, όσο και τον άθλο της Ευεργεσίας και την Οικουμενική ενόραση, την ηθική επιχειρηματικότητα σε περιόδους κρίσης, την εθνική ενόραση ως απότοκος των προαναφερομένων αξιών και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ανήλικους, νέους και παιδιά του Ολυμπισμού, Ευεργετισμού και Εθελοντισμού.

Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»: Διοργανώνει στο πάρκο της Ν. Ζωής Περιστερίου (τέρμα Αγ. Ελευθερίου) το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 ώρα 20: 30, «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ»




                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου διοργανώνει στο πάρκο της Ν. Ζωής Περιστερίου (τέρμα Αγ. Ελευθερίου) το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 ώρα 20: 30.
«ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ»

Με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα της Ένωσης, την Ομοσπονδία Μουργκάνας και Ορχήστρα με εκλεκτούς Ηπειρώτες Καλλιτέχνες
Λευτέρης Κωνσταντίνου, Ηλίας Κόντης, Ανδρέας Μετσοβίτης , Βασίλης Ζώης, Δήμητρα Γραβάνη, Βαλεντίνα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
           
Καλούμε όλους τους Περιστεριώτες  και Περιστεριώτισσες να ταξιδέψουμε στους ήχους  της Ηπείρου                                        

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας

              
 Τζούμας Βασίλειος                           Σιαμάντης Πέτρος                                 

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας

"Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ"
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας. Περισσότεροι από 2.500 θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 400 χρόνων από το επαναστατικό κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου, ανοίγοντας τον εορτασμό που θα ολοκληρωθεί με ένα τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο.


Τραγούδια της Ιστορίας, του μόχθου, της ξενιτιάς, του ανταμώματος συνέθεσαν το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η συμμετοχή κορυφαίων πρωτομαστόρων της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης κόσμησε το πρόγραμμα. Ο Γρηγόρης Καψάλης στο κλαρίνο, ο Γιάννης Παπακώστας στο τραγούδι, ο Χρήστος Ζώτος στο λαούτο, πλαισιωμένοι από την κομπανία του Γιώργου Κωτσίνη ερμήνευσαν τραγούδια και σκοπούς, συνοδεύοντας τον όμορφο χορό των πολυπληθών χορευτικών ομίλων των Συλλόγων και των Ενώσεων Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας. Ξεχωριστή η συμμετοχή των Χορωδιών της Π.Σ.Ε. και της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, των πολυφωνικών ομίλων Αετόπετρας και “Χαονία”, του Εργαστηρίου Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε. καθώς και της Μαριάννας Τζήμα στο τραγούδι.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., πλαισιωμένος από το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας, αναφερόμενος στο μήνυμα της εκδήλωσης και τον αγώνα της Π.Σ.Ε.
Στην εκδήλωση που παρουσίασαν η ηθοποιός Παρασκευή Κατσάνη και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης, προβλήθηκαν και αποσπάσματα video – το τελευταίο αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη”, αναδεικνύοντας τον επίκαιρο χαρακτήρα του αγώνα της Ηπείρου και την ένθερμη συμπαράσταση των χιλιάδων θεατών.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλου του κόσμου σε ένα μεγάλο ηπειρώτικο χορό που αποτύπωνε τη χαρά του ανταμώματος αλλά και την υπόσχεση για μελλοντικές συνάξεις ακόμη πιο όμορφες.


Η Π.Σ.Ε. ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Πετρούπολης που παραχώρησε τον χώρο του Θεάτρου και στήριξε πολύπλευρα τη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, συμβάλοντας αποφασιστικά στη μεγάλη επιτυχία της.

Στον απόηχο του μεγαλύτερου καλοκαιρινού Ηπειρώτικου ανταμώματος στην Αθήνα, η Π.Σ.Ε. ξεκίνησε ήδη εντατική προετοιμασία για την επόμενη μεγάλη της διοργάνωση: “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2011”, ένας τετραήμερος κύκλος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων σε όλη την Ήπειρο, από τις 27 έως και τις 30 Ιουλίου.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση στο δήμο Δωδώνης για τη θέση του εργοστασίου απορριμμάτων



«Λατομείο Εγνατίας» η πρόταση.

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα μεθαύριο Παρασκευή θα παραδοθεί, στην Επιτροπή Επίβλεψης και Παραλαβής της μελέτης για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ήπειρο, η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την θέση «Λατομείο Εγνατίας» που επιλέχθηκε ως πρώτη στη σειρά κατάταξης για να φιλοξενήσει τη μονάδα.
Πριν η Προμελέτη χωροθέτησης, στην ουσία, αποσταλεί στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος για να συνεχιστεί η διαδικασία των γνωμοδοτήσεων και της έγκρισης, οι μελετητές θα ενημερώσουν αναλυτικά επ΄ αυτής το δήμο Δωδώνης, δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο και όποιον άλλον το επιθυμεί από την περιοχή του Ελευθεροχωρίου που βρίσκεται κοντά στην θέση που προτείνεται, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μανταλόβας.

Στο ΥΠΕΚΑ μετά την ενημέρωση

Στο τέλος Μαΐου η Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση παρέλαβε την πρόταση των μελετητών και έδωσε προθεσμία 15 ημερών για να  ολοκληρωθεί ο φάκελος της προμελέτης.

Η προθεσμία εκπνέει σήμερα, αλλά δεν τίθεται θέμα δυο ημερών και η παράδοση της πλήρους Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως πληροφορηθήκαμε, θα γίνει την Παρασκευή, εκτός απροόπτου.

Μετά την ενημέρωση και την αποστολή της ΠΠΕ στο ΥΠΕΚΑ το έργο της Επιτροπής ολοκληρώνεται και θα πρέπει να αναλάβει ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για όλη την Ήπειρο, ο οποίος μάλλον θα καθυστερήσει

Οι τρεις πρώτες στην κατάταξη

Η θέση «Λατομείο Εγνατίας» βρίσκεται κοντά στο Ελευθεροχώρι του δήμου Δωδώνης. Αποτελεί την  πρώτη επιλογή για την χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ήπειρο.

Σε αυτή την πρόταση κατέληξαν, με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν,  οι μελετητές, μεταξύ συνολικά έξι θέσεων που εξετάστηκαν από τις δέκα, αφού αποκλείστηκαν οι τέσσερις.

Στην σειρά κατάταξης, δεύτερη είναι η θέση «Μέγα Τσούκα» στο δήμο Ιωαννιτών, νοτιοδυτικά της Κοσμηράς και τρίτη η Βιομηχανική Περιοχή στο δήμο Ζίτσας.

Ούτε ναι, ούτε και όχι ήταν η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Δωδώνης Κώστα Κατσανάκη, ο οποίος ζήτησε διάλογο, πλήρη ενημέρωση για να τοποθετηθεί το δημοτικό συμβούλιο και η τοπική κοινωνία. Αυτό αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν.

Ποια είναι η περιοχή που προτείνεται

Το προτεινόμενο γήπεδο, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 515 μέτρα έως 560 μέτρα. Καταλαμβάνει έκταση  περίπου 140 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στο δήμο Δωδώνης, βόρεια της Εγνατίας Οδού, νοτιοανατολικά του οικισμού Ελευθεροχώρι Πολυγύρου και σε απόσταση από κατοικημένη περιοχή. Απέχει  από τον κόμβο «Τύριας» της Εγνατίας περίπου 3 χιλιόμετρα. Από το σημείο εξόδου της Εγνατίας ακολουθείται υφιστάμενη επαρχιακή οδός, παράλληλη στην Εγνατία Οδό για να φτάσει κανείς στη θέση.

Κατά την ανάπτυξη της μονάδας από τα 140 θα εξαιρεθούν περίπου 30 στρέμματα, γιατί σύμφωνα με την προκαταρκτική γνωμοδότηση του Δασαρχείου είναι δάσος.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Θα υποδεχθούν σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου, τη Φλόγα της Ελπίδας

Τη  Φλόγα της Ελπίδας θα υποδεχθούν τα Γιάννενα σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 5:00 το απόγευμα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ετοιμάσει στην πλατεία Πύρρου την τελετή υποδοχής, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη χορών από το τμήμα παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. 
Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο καλούν τους κατοίκους να καλωσορίσουν τη Φλόγα και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των ξεχωριστών αθλητών Special Olympics.
Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας, η Δάδα ταξίδεψε σε διάφορες χώρες διαδίδοντας το μήνυμα των Παγκοσμίων Αγώνων προβάλλοντας ταυτόχρονα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Οι λαμπαδηδρόμοι αθλητές των Special Olympics, συνοδευόμενοι από εθελοντές αστυνομικούς από όλο τον κόσμο, αποτελούν τους Φρουρούς της Φλόγας, σε όλη τη διαδρομή της, μέχρι την επιστροφή της στην Αθήνα για να ανάψει το βωμό των Αγώνων, μέσα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά την διάρκεια της Τελετής Έναρξης.


Τα Γιάννινα αποτελούν έναν από τους σταθμούς αυτής της μεγάλης διαδρομής.
Πρόγραμμα   Λαμπαδηδρομίας
16:45 Έναρξη Λαμπαδηδρομίας - Φανάρια μετά από Στρατόπεδο -κάθοδος Δωδώνης προς Πλατεία Πύρρου.
(Χώρος Τελετής: Πλατεία Πύρρου)
17:00 Έναρξη τελετής.
Πρόγραμμα : Προσφωνήσεις, Ανταλλαγή Δώρων ,  Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
17:45 Αναχώρηση από πλατεία Πύρρου - Αβέρωφ - Κωνσταντίνου Καραμανλή  - Κάστρο - Πλατεία Μαβίλη.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ψήφισμα κατά του μνημονίου


ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας, στέκεται αλληλέγγυα στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο προωθούμενο από την κυβέρνηση, κατ’ επιταγή της τρόικας, Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα – το γνωστό και ως Μνημόνιο 2.
Τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έρχονται να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο και των αποδήμων Ηπειρωτών. Τα προωθούμενα μέτρα εκποιούν καρπούς του μόχθου και των θυσιών του ελληνικού λαού, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία κρίσιμης εθνικής σημασίας.
Η Π.Σ.Ε., συντασσόμενη με τον αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο που προωθούν κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ευρωπαϊκή Τράπεζα, καλεί τους Ηπειρώτες βουλευτές όλων των κομμάτων να μην συνυπογράψουν με την ψήφο τους τέτοια βάρβαρα για το λαό και τη χώρα μέτρα.
Η μεθόδευση ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όπως και του αρχικού Μνημονίου, θέτουν ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης στις κυβερνητικές πρακτικές και αποφάσεις. Κανένας Ηπειρώτης βουλευτής ας μην τις νομιμοποιήσει με την ψήφο του.
Όλοι οι απόδημοι Ηπειρώτες ας εκφράσουμε την αντίθεσή μας αποφασιστικά και οργανωμένα, μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις της Αποδημίας. Από την τωρινή μας στάση κρίνεται το μέλλον του λαού και του τόπου, εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον της νέας γενιάς.
Η εντεινόμενη κρίση πλήττει πολλαπλάσια την πιο φτωχή και υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας – την Ήπειρο. Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, η κλιμακούμενη αποβιομηχάνιση είναι μερικές μόνο από τις πλευρές έκφρασης της κρίσης στον τόπο μας.
Η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» - επιχείρηση κέραιας σημασίας για τον τόπο μας και τους Ηπειρώτες – είναι εκδήλωση και συνέπεια αυτής της κρίσης. Η Π.Σ.Ε. στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στη «Δωδώνη» και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα
Τηλ.:210-3243822 fax:210-3243281,

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μαντείο Δωδώνης Ιωαννίνων


Πανέμορφο χωριό, γεμάτο ιστορία και μαγεία...
Δίπλα από θέατρο, Μαντείο και αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης!
Εύκολη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.
Στο χωριό υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια...